Tand­blekning

Professionell och säker tandblekning

Vita tänder gör mycket för att ge ett fräscht helhetsintryck och är ett effektivt sätt att förbättra ditt leende.

När det kommer till att bleka tänderna är det viktigt att vända sig till en professionell och seriös aktör, dels för ett hållbart resultat, men också för att minimera risker och skador på tänderna samt för att få rätt eftervård.

Tandblekning är en relativt vanligt förekommande behandling som går snabbt och ger resultat direkt.

Resultatet påverkas utifrån tändernas ursprungliga nyans och vilken typ av missfärgning som finns och hur länge sedan missfärgningen uppkom.

Även hållbarheten varierar kraftigt beroende på hur man sköter tänderna efteråt, tjocklek på emaljen, kost, eventuell intag av nikotinprodukter och läkemedel.

Endast naturliga tandytor kan blekas. Fasader eller kronor och dylikt påverkas inte av blekningen.

Innan behandling

Inför behandlingen behöver tänderna undersökas för eventuella hål eller skador samt utesluta tandköttsinflammation eller annan sjukdom. Denna basundersökning måste ske inom de tre senaste månaderna inför blekningen.

Det är inte heller möjligt att utföra en tandblekning ifall en läppförstoring utförts de tio senaste dagarna.

Hur länge håller en tandblekning?

Hållbarheten varierar kraftigt beroende på hur man tar hand om tänderna efter behandling. För längsta möjliga hållbarhet bör intag av livsmedel som ger missfärgningar begränsas som kaffe, te och nikotinprodukter. Vid rätt förutsättningar och normala förhållanden håller en tandblekning ca två år.
Vad kostar en tandblekning på Halmstad Tandläkarklinik? En hemmablekning kostar endast 2900 kronor för båda käkarna, och 1500 kronor för en käke. Klinikblekning med ZOOM kostar 3900 kronor. Du kan även till ett pris av 4900 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Vill du veta mer eller boka en tid?

Ring oss
Skicka mejl