Tandkirurgi

På Halmstad Tandläkarklinik erbjuder vi all slags oral kirurgi, som är den korrekta benämningen för kirurgiska ingrepp i munhålan. Bland annat utför vi extraktion av visdomständer som vuxit snett, rotfyllningar och implantat med krona eller bro.
Det kan bli aktuellt med oralkirurgisk vård om du råkat ut för en olycka, drabbats av tandlossning eller svår kariessjukdom, haft sönder ett implantat eller på annat sätt skadat dina tänder.

En specialistklinik med modern tandkirurgi

Oral kirurgi (eller tandkirurgi) är ett specialistområde som omfattar alla former av oralkirurgisk behandling. Det kan handla om trasiga eller felställda tänder som behöver opereras, tandimplantat och käkbensfrakturer. Även vid tandreglering kan det bli aktuellt med oral kirurgi om till exempel kindtänder måste avlägsnas för att ge mer plats åt övriga tänder.

Halmstad Tandklinik är en specialistklinik som utför oralkirurgiska behandlingar med moderna tekniker. Vårt mål är att du som patient ska kunna känna dig trygg och väl omhändertagen före, under och efter en tandoperation.

Inför ingreppet

Eftersom munhålan är ett mycket känsligt område ställs det höga krav på förberedelser, metoder och teknisk utrustning. Liksom på erfarenhet och kompetens. Vi erbjuder självklart olika bedövningsformer och avslappnande medicin vid behov. Allt för att du ska få en så skonsam behandling som möjligt.

Inför ett oralkirurgiskt ingrepp utförs en klinisk undersökning av munhålan som vid behov kompletteras med röntgenbilder. Efter undersökningen tar vi fram en lämplig behandlingsplan och går igenom de risker och komplikationer som eventuellt kan uppstå.

Vill du veta mer eller boka en tid?

Vi utför rotspetsoperationer

En tandrot som utvecklat inflammation efter en rotkanalbehandling kan behöva genomgå en rotspetsoperation. Istället för att ta bort hela tanden fäller man upp tandköttet och skrapar bort det infekterade området med ett särskilt instrument. Därefter kapar man en bit av rotspetsen och fyller tanden på nytt. Operationen sker med lokalbedövning och tar normalt inte mer än 60-90 minuter att genomföra. Du får komma på återbesök efter någon vecka för att ta bort stygnen.
Efter ingreppet kan det uppstå en viss svullnad som kan orsaka smärta. Det går normalt över efter några dagar. Om svullnaden skulle bli värre eller du får feber är det viktigt att kontakta kliniken akut. Det går bra att ta receptfria värktabletter som alvedon, paracetamol eller ipren om du behöver smärtlindring under läkningsperioden.

Vad kostar tandkirurgi?

Det kan kosta en del att få oralkirurgisk behandling. Därför är det viktigt att få en detaljerad offert av din tandläkare innan behandlingen påbörjas. För att kunna ge dig en kostnadsuppskattning behöver vi först göra en grundlig fysisk och röntgenbaserad undersökning av din mun.
En del av kostnaderna för specialisttandvård täcks av högkostnadsskyddet. Överstiger referenspriset 3 000 kronor under ett kalenderår får du ersättning från Försäkringskassan på upp till 50 procent för kostnader mellan 3 100 och 15 000 kronor. Behandlingar som överstiger 15 000 kronor ersätts med 85 procent.

Trygg kirurgi på Halmstad Tandläkarklinik

Vi är en nyetablerad klinik i Halmstad med välutbildad personal och bred erfarenhet inom allmän, estetisk och oralkirurgisk tandvård. Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga service med sikte på en god tandhälsa livet ut.

På Halmstad Tandläkarklinik erbjuder vi ett snabbt omhändertagande, speciellt vid akuta tillstånd. Är du i behov av tandkirurgi? Vi utför alla typer av oralkirurgiska ingrepp, inklusive tandextraktion, implantat med kronor och broar, tandrekonstruktion och diverse lagningar med komposit (rotfyllningar).
Låt oss ta hand om dig. Det ska alltid kännas tryggt och behagligt att gå till tandläkaren. Inför varje behandling går vi igenom exakt vad som ska hända. Och om du har fler frågor efter din behandling, ser vi alltid till att ge snabba och lättbegripliga svar.

Våra tandläkare använder trygga och moderna tandkirurgiska metoder som garanterar ett hållbart resultat. Vi ser fram emot att erbjuda dig en god service i en lugn och välkomnande miljö. Boka tid online eller ring till kliniken på telefonnummer 035 777 18 60. Du hittar oss på på Brogatan 23 i centrala Halmstad. Välkommen in!