Att vänta några veckor extra med den årliga undersökningen hos tandläkaren innebär oftast inga problem. Men när det gäller akuta tandbesvär är det viktigt att du kontaktar din tandläkare så snart som möjligt. Det finns ingen anledning att gå runt med akut tandvärk under lång tid. Vi på Halmstad Tandläkarklinik tar emot dig på särskilda akuttider måndag–lördag varje vecka. Även du som inte annars är patient hos oss är välkommen till vår akut. På vår klinik får du snabb hjälp med akuta tandbesvär. Du behöver inte tveka inför att ringa till oss även när du är osäker på hur akut din situation är. Vi hjälper dig över telefon med en första bedömning om det är aktuellt med en akuttid. Behöver du akut tandvård kommer du få det hos oss på Halmstad Tandläkarklinik.

Vad räknas som akut tandvård?

Till akut tandvård räknas alla de behandlingar som inte kan vänta någon längre stund. Det gäller självklart om du varit med om en olycka och slagit ut en eller flera tänder, men kan också handla om kraftig tandvärk och kraftigt blödande eller inflammerat tandkött. Tandlossning och tappade fyllningar räknas också till sådant du bör söka akut för. När behovet uppstått är det viktigt att du söker akut tandvård så fort som möjligt. Du bör inte vänta för länge med att söka hjälp, eftersom många besvär kan förvärras och vissa skador på dina tänder kan utvecklas till att bli permanenta. Ju snabbare du kan komma in till oss på en akuttid, desto bättre. Läs mer om våra behandlingar inom akut tandvård.

Halmstad Tandläkarklinik – med hög prioritet på akut tandvård och tandkirurgi

Vi på Halmstad Tandläkarklinik håller alltid vissa tider öppna för akuta patienter. Det innebär att du som söker till oss akut inte behöver vänta på att någon av våra reguljära tider ska bli lediga. Du som akutpatient är mycket prioriterad, oavsett om du redan är inskriven hos oss eller om du söker dig hit för första gången. Halmstad Tandläkarklinik är en specialistklinik med inriktning på oral kirurgi (det vill säga alla typer av kirurgi som utförs i munhålan). Därför har vi möjlighet att även ta emot mycket akuta situationer där kirurgi är nödvändigt. Vi arbetar uteslutande med modern tandteknik och erbjuder självklart erforderlig bedövning vid akut tandkirurgi. Vår erfarna personal är mycket van vid att ge akuta patienter ett tryggt mottagande. Du når vår akuta bokningstelefon på 035-777 18 60. Halmstad Tandläkarklinik finns på Brogatan 23 i Halmstad.

FAQ BOKS

Hur snabbt kan jag få tid för akut tandvård?

Vi på Halmstad Tandläkarklinik håller alltid ett antal tider öppna måndag–lördag varje vecka för akuta patienter. Du har mycket goda chanser att kunna komma in redan samma eller nästföljande dag.

Kan jag vänta med att åtgärda en utslagen tand?

Ju snabbare du kommer in till vår akutmottagning efter att du slagit ut en tand, desto bättre. Vi rekommenderar inte att vänta med att kontakta tandvården om du fått skador på dina tänder. Vissa skador som egentligen är relativt enkla att åtgärda riskerar då att bli permanenta.

Vad räknas som akut tandvärk?

Det kan vara svårt att avgöra själv om tandvärken räknas som akut eller ej. Vi rekommenderar att du ringer till oss på Halmstad Tandläkarklinik för en inledande bedömning. Behöver du en akuttid kommer du få det, annars kan vi boka in dig på någon av våra ordinarie tider.