Vi på Halmstad Tandläkarklinik är en specialistklinik med stor erfarenhet av att ta hand om patienter som behöver kirurgiska tandvårdsbehandlingar, så kallad oralkirurgi eller tandkirurgi. Några av de vanligaste orsakerna till att behöva tandkirurgi är utdragning av en tand, rotfyllning och insättning eller justering av tandimplantat. Det är inte ovanligt att patienter tvekar inför en tandkirurgisk behandling, men ofta är ingreppet helt nödvändigt för att bibehålla god tandhälsa och förhindra att problem förvärras eller utvecklas till att bli permanenta.

Hos oss på Halmstad Tandläkarklinik får alla patienter ett tryggt bemötande, och även du som känner oro inför tandkirurgi kommer bli väl omhändertagen. Modern tandkirurgi är ofta en betydligt bekvämare och mindre smärtsam behandling än vad du kanske föreställer dig. Självklart kommer vi förbereda dig noggrant på vad som ingår i behandlingen, och vad du kan förvänta dig efter operationen. Vi har mycket goda erfarenheter av att utföra tandkirurgi på patienter med tandvårdsrädsla. Hos oss kan alla få den tandvård de behöver.

När du behöver tandkirurgi i Halmstad

Akut tandkirurgi i Halmstad – när det är bråttom

Många tandkirurgiska ingrepp planeras lång tid i förväg. Andra gånger är det mycket bråttom. Halmstad Tandläkarklinik har goda möjligheter att ta emot akuta ärenden som kräver tandkirurgi, och erbjuder snabb behandling när det är bråttom. Det kan till exempel handla om att du slagit ut en eller flera tänder vid en olycka, eller att en äldre rotfyllning spruckit.

När du har behov av akut tandkirurgi är det viktigt att du kontaktar oss så fort som möjligt, för att undvika att eventuella skador förvärras eller blir permanenta. Vi håller flera tider obokningsbara varje vecka för att kunna ta emot akuta ärenden. Det gäller även vår kirurgiska mottagning, som står redo för att kunna operera direkt vid behov. Du behöver inte vara inskriven som patient hos oss för att få komma hit på en akut tid. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med akut tandvård.

Referenspriser för tandkirurgi i Halmstad

Tandkirurgiska ingrepp hör till de lite dyrare tandvårdsbehandlingarna. Självklart kommer du som vänder dig till oss på Halmstad Tandläkarklinik få en detaljerad offert på slutpriset för din kirurgiska behandling. För att kunna ställa en offert kommer vi behöva göra en noggrann klinisk undersökning av dina tänder, både fysiskt och med hjälp av röntgen.

På Halmstad Tandläkarklinik använder vi oss genomgående av de referenspriser för tandvård som fastställs av TLV, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Det statliga tandvårdsstödet kommer även täcka en del av dina kostnader för specialisttandvård, vilken tandkirurgi faller in under. Behandlingar som kostar mer än 15 000 kronor kommer du till exempel få ersättning för på 85 % från det statliga tandvårdsstödet genom Försäkringskassan.

Tandkirurgi med personligt mottagande hos erfaren specialistklinik i Halmstad

Halmstad Tandläkarklinik har sina lokaler på Brogatan 23, mitt i centrala Halmstad. Hit välkomnar vi dig med ett personligt och varmt bemötande, oavsett vilken behandling du kommer hit för. Som specialistklinik med inriktning på tandkirurgi erbjuder vi självklart all den erfarenhet och kompetens som krävs för att du som patient både ska få ett mjukt mottagande och en skonsam behandling, samtidigt som din operation utförs enligt alla kliniska och medicinska regler.

Du är varmt välkommen att kontakta oss med frågor om tandkirurgi. Du kan även boka tid för en förberedande undersökning på telefon 035 777 18 60 eller mail [email protected]

FAQ

Får man bedövning när man opererar tänder?

Sjävklart får alla patienter som genomgår en tandkirurgisk behandling den bedövning som krävs. På Halmstad Tandläkarklinik gör vi allt för att ge våra patienter en skonsam och trygg upplevelse av sin operation.

Vad kostar tandkirurgi?

Priset på tandkirurgiska ingrepp varierar beroende på omfattning. Hos Halmstad Tandläkarklinik använder vi genomgående de referenspriser som fastställs av TLV. De flesta specialistbehandlingar som till exempel tandkirurgi ingår i det statliga tandvårdsstödet.

Vad räknas som tandkirurgi?

Tandkirurgi (eller oralkirurgi) är alla typer av kirurgiska ingrepp som sker i munhålan. Det kan handla om komplicerade operationer, liksom enklare ingrepp som utdragning av en tand (tandextraktion).