Tandimplantat är lösningen för dig om av någon anledning förlorat en eller flera tänder. Det kan till exempel handla om att du slagit ut en tand i en olycka, eller har behövt dra ut tänder hos tandläkaren. Många människor upplever en förlorad tand som en stor förlust, och när de ska få ett ersättande tandimplantat vill de flesta få en ny tand som ser ut precis som den tidigare. Tack vare modern tandteknik är detta fullt möjligt. Vi på Halmstad Tandläkarklinik har stor erfarenhet inom tandimplantat, och arbetar med målsättningen att du inte kommer kunna se någon skillnad mot tidigare när din nya tand är på plats. Dagens tandimplantat är mycket naturtrogna, och utformningen anpassas alltid individuellt efter varje enskild patient. Tandimplantat – pris för en tand som ser ut som din egen

Så mycket kostar naturtrogna tandimplantat – individuellt pris

All tandvård hos Halmstad Tandläkarklinik utförs enligt den referensprislista som tas fram av TLV, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Du som väljer att sätta in tandimplantat hos oss kan alltså känna dig trygg med att priset för behandlingen kommer vara helt i enlighet med de statliga riktlinjerna. Ofta kan tandimplantat dessutom ingå i såväl tandvårdsstöd som högkostnadsskydd. Det slutgiltiga priset för din fulla behandling med tandimplantat kommer alltid att variera efter dina unika förutsättningar. Priset är till exempel beroende av vilken typ av implantat som är rätt för dig, samt hur omfattande tandimplantat du behöver. En helt ny uppsättning framtänder kommer till exempel kosta mer än ett enskilt tandimplantat. Innan behandlingen kommer du få utförlig och transparent information om priset för just dina tandimplantat från din tandläkare. När du jämför priser på tandimplantat är det viktigt att veta att det inte bara är själva implantatet som kostar, utan även de operationer som kan krävas för att få implantatet på plats. I Sverige råder fri prissättning på tandvård, vilket innebär att priset på tandimplantat kan variera mycket mellan olika tandläkare. Eftersom Halmstad Tandläkarklinik valt att gå strikt efter TLV:s referensprislista kan du vara säker på att du får ett pris för tandimplantat som är mycket konkurrenskraftigt.

Tandimplantat akut – när olyckan är framme

Hos Halmstads Tandläkarklinik har vi möjlighet att ta emot akuta tandvårdsärenden. Det är inte ovanligt att dessa akuta besök gäller situationer där det kommer bli aktuellt med ett tandimplantat, som till exempel efter olyckor där en eller flera tänder slagits ut. Om du råkat ut för en sådan olycka är det viktigt att du omgående kontaktar vår akuta tidsbokning, eftersom processen att återställa dina tänder kommer bli mycket enklare ju tidigare du kommer in. Vi håller alltid vissa tider öppna för akuta patienter. Hos Halmstad Tandläkarklinik möter du mycket erfarna tandläkare med goda kunskaper inom tandkirurgi och tandimplantat. I akuta situationer står vårt team redo att ta emot dig för att ge dig de allra bästa förutsättningar för att dina tänder ska se ut precis som de gjorde innan olyckan. Med hjälp av modern teknik och naturtrogna tandimplantat kommer du kunna få en tand som ser precis ut som din egen.

FAQ

Hur känns tandimplantat?

Ditt tandimplantat utformas när det är möjligt med din egen tand som modell. Du kommer med andra ord inte känna någon större skillnad i munnen mot din naturliga tand. Däremot har du självklart ingen känsel i själva tandimplantatet.

Kan man sätta tillbaka sin riktiga tand?

Det kan vara möjligt att sätta tillbaka en utslagen tand efter en olycka, om du kommer in till tandläkaren mycket snabbt. Om det inte är möjligt kommer du kunna få ett tandimplantat som ser ut precis som din egen tand.

Vad kostar tandimplantat?

Priset på tandimplantat varierar beroende på vilken typ av implantat det gäller och vilka ingrepp som behövs för att få det på plats. Hos Halmstad Tandläkarklinik gäller TLV:s referensprislista, vilket är mycket förmånligt för dig som patient jämfört med många andra kliniker.