Allmäntandvård kallas det område inom odontologin som rör de allra vanligaste undersökningarna och behandlingarna som sker hos en tandläkare. Reguljära besök, röntgenundersökningar, lagningar av mindre hål och borttagning av tandsten till exempel. Detta är den grundläggande tandvården som alla behöver ta del av för att säkerställa god tandhälsa livet igenom.

Vi på Halmstad Tandläkarklinik brinner för alla våra specialiteter. Vi är självklart stolta över vår kirurgiska avdelning och våra specialisttandläkares höga kompetens. Men lite extra mycket värnar vi nog om det som faller in under allmän tandvård. Och vi ser det som en självklarhet att alla i Halmstad ska ha möjlighet att ta del av den. Sverige har en lång tradition av brett tillgänglig allmäntandvård, och för den som vill ta hand om sina tänder finns goda möjligheter att få rätt hjälp även med snäva ekonomiska marginaler.

Billiga priser på allmäntandvård – fri tandvård, högkostnadsskydd och referenspriser

God tandhälsa handlar om betydligt mer än ”bara” dina tänder. Problem med tänderna kan orsaka smärta och obehag som påverkar hela ditt allmäntillstånd. Särskilt om problemen går obehandlade under en längre tid. Till exempel kan ett hål som upptäcks tidigt vara mycket lätt att laga – till och med helt smärtfritt. Om det däremot får växa sig stort kan det komma att bli mer komplicerat. Allmäntandvård handlar i mångt och mycket om just detta: att arbeta för att undvika framtida och återkommande besvär med tänderna.

De regelbundna undersökningarna med tillhörande behandlingar inom allmäntandvården är en viktig del av vårt arbete som tandläkare. Vikten av att upprätthålla god tandhälsa avspeglas inte minst i den tandvårdspolitik som drivits i Sverige under många år, där man skapat möjligheter för att så många som möjligt ska kunna ta del av den svenska tandvården. Till exempel erbjuds alla barn och ungdomar upp till 23 år fri (gratis) tandvård. På så sätt kan man redan i unga år lägga grunden till livslånga goda vanor kring tandvård och tandskötsel.

Även efter att du fyllt 23 finns statliga stöd för din tandvård. Till exempel får alla svenska medborgare en stor del av kostnaden för tandvård täckt av det statliga tandvårdsstödet. Det finns också ett högkostnadsskydd för tandvård, som gör att så många som möjligt ska kunna göra även mer kostsamma behandlingar i de fall det behövs. Dessa stöd får du automatisk tillgång till när du vänder dig till oss på Halmstad Tandläkarklinik. Vi arbetar dessutom med de lågt satta och mycket konkurrenskraftiga referenspriserna du hittar på statliga TLV:s prislista.

Allmän tandvård för alla i Halmstad

Trevligt bemötande och god trivsel hos tandläkaren ger bättre tandhälsa

Vi på Halmstad Tandläkarklinik vet att ekonomin är en viktig del av att alla ska kunna gå till tandläkare regelbundet. Men vi vet också att det är minst lika viktigt att ett tandläkarbesök ska vara en bra upplevelse för dig som patient, för att du ska vilja återkomma år efter år. Därför arbetar hela vår personal med fullt fokus på just dig.

Dina individuella behov, förutsättningar och önskemål står i centrum för oss, och vi har stora möjligheter att anpassa allmäntandvården på olika sätt. Detta gäller i synnerhet dig som upplever tandvårdsrädsla. Vi har mycket goda erfarenheter av att behandla tandvårdsrädda patienter.

På Brogatan 23 i centrala Halmstad har vi samlat ett team bestående av några av Hallands bästa tandläkare. Hos oss på Halmstad Tandläkarklinik kan du känna dig trygg – lika trygg med vår höga kliniska kompetens som med våra tandläkares mjuka handlag och personliga bemötande. Du är varmt välkommen att boka in en tid hos oss för din nästa undersökning.

Läs mer och boka tid här.

FAQ

Hur ofta ska man gå till tandläkaren?

Hur ofta just du bör gå till tandläkaren beror på dina tänders status och dina allmänna förutsättningar. Generellt rekommenderas att du gör en årlig tandläkarundersökning där tandläkaren bedömer behovet av eventuella åtgärder.

Var kan jag gå till tandläkaren billigt?

Vi på Halmstad Tandläkarklinik vinnlägger oss om att alla ska kunna ta del av god tandvård. Därför använder vi de statligt satta referenspriserna från TLV utan påslag.

Varför måste man gå till tandläkaren?

Naturligtvis är det inte obligatoriskt att gå till tandläkaren. Men vi som kan tandvård vet hur viktig god tandhälsa är för den allmänna livskvaliteten. Därför gör vi allt vad vi kan för att du ska känna positiva känslor inför att gå till tandläkaren. Vänder du dig till oss på Halmstad Tandläkarklinik kommer tandläkarbesöken inte kännas som ett ”måste” utan som att du unnar dig själv någonting bra.