Tandvård är ett brett område som innefattar allt från vanliga undersökningar till mycket avancerade behandlingar som kräver att din tandläkare har speciell kompetens. Som medicinskt område kan tandvård även kallas odontologi, vilket är det kliniska namnet på läran om tänder, vävnaden runtomkring (t. ex. tandkött) och de sjukdomar och tillstånd som kan drabba tänderna.

När du går till tandläkaren för en regelbunden undersökning kommer du få träffa en tandläkare som har god kompetens inom allmäntandvård. Han eller hon kommer noggrant se över dina tänder och med hjälp av röntgenplåtar fånga upp eventuella hål i tänderna eller andra skador eller tillstånd som behöver åtgärdas. Vissa av dessa åtgärder, som att laga hål i tänderna, kan göras direkt av samma tandläkare. Andra behandlingar kräver en specialisttandläkare.

Träffa specialisttandläkare i Halmstad via remiss

Halmstad Tandläkarklinik erbjuder avancerad tandvård inom en rad områden. Hos oss finns klinisk kompetens för bettfysiologi, endodonti, oral kirurgi, ortodonti, oral protetik, oral radiologi, parodontologi och pedodonti. För att få behandling inom dessa områden krävs en remiss från din ordinarie tandläkare.

Du kan även vända dig direkt till oss för den undersökning och bedömning som krävs för att få en remiss till våra specialisttandläkare. På vår klinik arbetar ett stort team av såväl erfarna allmäntandläkare som specialister med avancerad klinisk kompetens. När du är patient hos oss och behöver avancerad hjälp med dina tänder kommer du alltså kunna få det utan att behöva byta klinik.

specialisttandlakare

Parodontologi, bettfysiologi, oral radiologi – avancerade termer inom specialisttandvård

Odontologins alla specialiseringar kan ibland låta mer komplicerade än vad de egentligen är, i alla fall ur patientens synvinkel. Parodontologi är till exempel läran om tandlossningssjukdomar. För att enklare förstå vilka besvär du kan få hjälp med hos våra specialisttandläkare följer här en förklarande ordlista:

  • Bettfysiologi – käksystemets anatomi, patologi, funktion och fysiologi. Hos våra bettfysiologer kan du få hjälp med smärtproblematik och störningar i käkarna.
  • Endodonti – läran om tandpulpans sjukdomstillstånd. Tandpulpan är den mjuka vävnaden inuti en tand.
  • Oral kirurgi – tandkirurgi
  • Ortodonti – tandreglering
  • Oral protetik – tandproteser och tandimplantat
  • Oral radiologi – röntgen av tänder
  • Parodontologi – läran om tandlossningssjukdomar
  • Pedodonti – barn- och ungdomstandvård

Du som behöver hjälp inom något av dessa områden är mer än välkommen att söka dig till Halmstad Tandläkarklinik. Hos oss blir du väl omhändertagen och behandlad med toppmoderna behandlingsmetoder inom den specialisering du behöver.

Halmstad Tandläkarklinik – specialisttandläkare även vid akut tandvård

Vi tar även emot patienter för akut tandvård. Tack vare den samlade kompetensen hos våra specialisttandläkare kan vi erbjuda högklassig akuttandvård även i situationer med svårt skadade tänder. Tandkirurgi är till exempel ett mycket användbart specialistområde inom akut tandvård. Du når vår akuta bokningstelefon på samma telefonnummer som för ordinarie bokning.

Varmt välkommen till Halmstad Tandläkarklinik. Vi är en modern och nyetablerad tandklinik mitt i centrala Halmstad, som knutit till oss några av områdets mest erfarna och kompetenta tandläkare. Hos oss får du tillgång till bästa möjliga tandvård med fokus på långvarig god tandhälsa.

Halmstad Tandläkarklinik är belägen på Brogatan 23 i Halmstad. Kontakta oss för tidsbokning på telefon 035–777 18 60.

FAQ

Hur får jag en remiss till specialisttandläkare?

Du som vill träffa en specialisttandläkare hos oss på Halmstad Tandläkarklinik behöver först en remiss från din ordinarie tandläkare. Du är även välkommen att boka in tid för undersökning hos någon av våra allmäntandläkare. Av dem får du den remiss du behöver för specialiserade behandlingar.

Vad är specialisttandvård?

Specialisttandvård är till för dig som behöver extra hjälp med besvär som rör tänder och käkar. Inom specialisttandvården finns möjlighet till avancerade behandlingar som utförs av tandläkare med särskilt kompetens och vidareutbildning inom det aktuella området.

Vad kostar det att gå till specialisttandläkare?

Priset för dina besök hos specialisttandläkare varierar beroende på omfattning och typ av behandling. Halmstad Tandläkarklinik använder sig av de referenspriser som sätts av statliga TLV.